Правят следствен арест за два региона в бившето Сержантско училище

ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПРАВИ СЛЕДСТВЕН АРЕСТ ЗА ВЕЛИКОТЪРНОВСКА И ГАБРОВСКА ОБЛАСТ В БИВШЕТО СЕРЖАНТСКО УЧИЛИЩЕ В СТАРАТА СТОЛИЦА, научи „Борба”. Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне на имот – публична държавна собственост, за управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Областна служба „Изпълнение на наказанията“. Обектът на безвъзмездното предоставяне се намира на ул. „Беляковско шосе” N 8 и представлява поземлен имот с площ от 5718 кв. м застроена и незастроена площ, застроен с четири сгради с обща застроена площ 1974 кв. м. С предоставянето на имота за управление на Министерството на правосъдието ще се осигурят подходящи помещения, отговарящи на европейските стандарти за пребиваване на лица с мярка задържане под стража, за привеждане в затвора.

Сега временните арести за изпълнение на наказанията се намират в Горна Оряховица, където се ползва полицейският арест. Помещението се пука по шевовете, защото от години във Велико Търново няма полицейски арест, тъй като помещението не отговоря на евростандартите.

ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ ПРАВОСЪДНОТО МИНИСТEРСТВО БЕ РЕШИЛО СЛЕДСТВЕНИЯТ АРЕСТ ЗА В. ТЪРНОВО И ГАБРОВО ДА СЕ НАПРАВИ В ЗАТВОРНИЧЕСКОТО ОБЩЕЖИТИЕ. Идеята бе да се приспособят три спални помещения в местния затвор във Велико Търново с ремонт за 600 000 лева, но после това намерение отпадна. Сега държавата е решила да пригоди старите постройки в училището, но засега сумата на инвестицията не се посочва.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *