69 четения

Благотворителен базар на мартеници

ЗА ДЕВЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ ВЪВ В. ТЪРНОВО ПРЕДСТАВЯТ ИЗРАБОТЕНИТЕ ОТ ТЯХ МАРТЕНИЦИ на благотворителния базар „Баба Марта бързала, мартенички вързала“. Базарът до чешмичките в близост до сградата на Общината се реализира с подкрепата на местната власт и бе открит от Росица Димитрова, шеф на общинския отдел „Социални дейности и здравеопазване“.

В базара участват общо 22 социални услуги, както и четири центъра за работа с деца и младежи от населените места в общината, търновската организация на Съюза на инвалидите и фондация „Искам бебе“. Всички те ще се представят на щанда по предварително изготвен график и ще продават изделията всеки ден от 10:00 до 18:30 часа.

„Мартеничките са направени както от деца, така и от възрастни и хора с увреждания, подкрепени от техните арттерапевти. Виждаме огромно разнообразие от модели и на всеки става ясно колко много труд са положили нашите потребители“, коментира Росица Димитрова.

СРЕД ИЗЛОЖЕНИТЕ РЪКОДЕЛИЯ ИМА ЧЕРВЕНО-БЕЛИ ГРИВНИ, ГЕРДАНИ, СУВЕНИРИ И ДРУГИ ИЗДЕЛИЯ. Средствата от продажбите ще бъдат вложени в съответните социални услуги, за да може потребителите да продължат да творят.

Базарът на социалните услуги ще работи до 1 март включително.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимки авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!