362 четения

Четири момичета от Велико Търново и Горна Оряховица с награди от конкурс по рисуване

ЧЕТИРИ МОМИЧЕТА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ГОРНА ОРЯХОВИЦА СПЕЧЕЛИХА ПРИЗОВИ ОТЛИЧИЯ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „СВЕТИ ТРИФОН ЗАРЕЗАН“, КОЙТО СЕ ПРОВЕЖДА В СУНГУРЛАРЕ. 16-годишната Ивелина Николова от Горна Оряховица е спечелила златен медал и първо място в раздел „Живопис и графика“ в трета възрастова група. Осемгодишната Мирела Ченкова е отличена с трета награда и бронзов медал. Тя се състезава в първа възрастова група, също в раздел „Живопис и графика“. И двете момичета са възпитанички на клуб „Графично ателие“ към Центъра за подкрепа за личностното развитие в Горна Оряховица с ръководител художникът Илия Банков.

С втора и трета награда от същия конкурс са и две момичета от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ във Велико Търново. Десетокласничката Ани Христова се е класирала на второ място и е спечелила купа за отличното си представяне, а Елица Тонкова, която е в 11-и клас, е с бронзов медал за третото си място.

И двете момичета учат в специалност „Интериорен дизайн“, и двете са се представили в раздел „Живопис и графика“. Ръководител на ученичките е Даниела Петрова, учител по практическо обучение по специалността „Интериорен дизайн“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *