Търговската гимназия „Димитър Хадживасилев“ чества 135-ия си рожден ден

135 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНАТА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ „ДИМИТЪР ХАДЖИВАСИЛЕВ“ ЧЕСТВАХА МИНАЛАТА СЕДМИЦА УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ. Кулминацията на празника беше в петък, когато денят започна с тържествено поднасяне на цветя в знак на признателност към патрона на училището. След празничния водосвет в салона на Първото българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ се проведе тържествен концерт. Всички изявени ученици и учители, достойно представили училището си в различни състезания и конкурси, бяха отличени от Регионално управление на образованието във Велико Търново. 13 фирми, които са работодатели на училището, получиха плакети.

Директорът на гимназията Румяна Иванова приветства учителския състав, учениците, родителите и всички партньори, като им благодари за подкрепата и съпричастността в развитието на гимназията. Тя подчерта важността на възрожденските ценности и съхраняването на българската идентичност. „Екипът на училището получи поздравителни адреси от президента на България Румен Радев, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, министъра на туризма Николина Ангелкова, председателя на комисията по образование и наука в 44-тото НС Милена Дамянова, началника на РУО – Велико Търново, инж. Розалия Личева, както и от представители на бизнеса, културни, образователни институции, общественици и възпитаници.

Специални гости на тържеството бяха Райна Пенева, бивш директор на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ в годините 1991-1998 и авторът на химна на гимназията доц. Иван Тодоров, които с делата си са оставили трайна следа в историята на училището. Празникът завърши с ретроспекция за развитието на училището през последните 5 години, музикална програма и весело настроение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *