Три пъти по-малко жилищни сгради се строят в областта

Строителните разрешителни са паднали наполовина, а за последното тримесечие жилищните сгради, които се правят, са с над 37% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Териториалното статистическо бюро извади актуални данни за ситуацията, която мнозина прогнозират и анализират. След своеобразен бум постепенно изграждането на комплекси попадна в застой и вече даже бележи солиден отлив.

За последното тримесечие общинските администрации на територията на област Велико Търново са издали разрешителни за строеж едва на 20 жилищни сгради със 71 жилища в тях и с 10 379 кв. м разгъната застроена площ, както и на 36 други с различно предназначение.

Съпоставка на цифрите доказва, че строежите са с 54% по-малко, а започнатите жилища са близо три пъти под нивата отпреди година.

One thought on “Три пъти по-малко жилищни сгради се строят в областта

  • 18.02.2020 в 9:25
    Permalink

    Като влезете в най големия сайт за имоти се вижда,че водим класацията за бруталното презастрояване и празните жилища.Няма друг 70 хиляден град с близо 5000 обяви продава и близо 2000 под наем.Това е и причината да има наеми за новопостроен двустаен от порядъка на 300 лв.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *