3583 четения

Брат на полицай завлякъл шестима с 45 650 лв. за доставка на леки коли от Италия по снимка

Мъжът ощетил клиент от Горна Оряховица с 5100 евро

 

Брат на полицай е завлякъл шест души с 45 650 лева за купуване на хубави и евтини автомобили от Италия, научи „Борба“. 42-годишният Светослав А. е бил арестуван в Горна Оряховица и оставен от прокуратурата зад решетките за 72 часа. Врачанецът е бил извикан да дава обяснения за измамната схема, но след това е окован с белезници и обвинен в измами. Последният завлечен за внос на кола от Италия е бил мъж от Горна Оряховица, който дал за возилото 5100 евро на вноски, но така и не получил колата си.

Криминално проявеният мъж е действал в различни части на страната. В хода на проведеното по досъдебното производство разследване е установено, че в периода от месец май 2018 г. до месец февруари 2019 г. обвиняемият е успял да заблуди шестима граждани от Бургас, Созопол и Г. Оряховица, че ще им достави леки автомобили от Италия, различни марки, според желанията на купувачите. За целта той им изпращал снимки на автомобилите, а те трябвало да му изпратят предварително нужната сума.

Кандидат-купувачите предавали в срок поисканите пари, но накрая не получили поръчаните автомобили. Така те били ощетени с близо 45 650 лв. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под ръководството на Районна прокуратура – Г. Оряховица. Разследването е водено от полицията в Стражица, защото братът на мъжа е служител на МВР в железничарския град.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!