252 четения

Община Стражица прие годишен бюджет от 13,4 млн. лв.

Общинският съвет прие бюджет на Община Стражица за 2020 година, чиято обща рамка ще бъде в размер на 13 471 844 лв. Делегираните от държавата дейности в него са 8 365 121 лв., а собствените приходи – 5 106 723 лв.

Кметът Румен Павлов определи „Бюджет 2020” като реалистичен и напълно балансиран, а освен това тази година Общината е заложила изпълнението на няколко проекта с европейско финансиране. Това допълнително ще доведе до подобряване качеството на живота на хората, на административни услуги и създаването на благоприятна среда за развитие на бизнеса и инвестициите.

Инвестиционната програма на Общината за 2020 година предвижда реконструкция и подмяна на участъци от водопроводната мрежа в селата Кесарево, Камен, Сушица, Асеново и Царски извор. Реконструкция и рехабилитация на улици в Стражица и общината и редица още обекти.

Продължава и изпълнението на социалните проекти.

Председателят на Общински съвет – Стражица, Илиян Маринов изрази убеждение, че с този бюджет Общината залага на балансирано и разумно разходване на средствата, както и чрез умело използване на средства от европейските фондове.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *