157 четения

Повече от 400 настолни игри представят на фестивал във В. Търново

ПОВЕЧЕ ОТ 400 ИГРИ ЩЕ БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ В ЧЕТВЪРТОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА „НАСТОЛЕН ГРАД“, който започва в събота във Велико Търново. Фестът продължава два дни и организаторите очакват заради събитието тук да дойдат над 700 любители на настолните игри от цялата страна.

От 10 до 19 часа ще работят игралните маси и в двата дни на фестивала, когато в старата столица ще дойдат и десетина създатели на различни видове игри. Някои от тях ще представят разработените от тях игри пред публика за първи път. Ще има щандове на издатели, зона за авторски разработки с тестване на прототипи, демонстрационна за начинаещи. Тази година ще има и някои социални игри, каза Ивайло Драганов, основател на фондация „Да играем“, която е и организатор на фестивала. И допълва, че всеки, който иска да поиграе, ще може да научи и правилата на някои от най-популярните в целия свят игри, каквито са „Кралят на бардовете“, „Мафия“, „Кукер“, „Катан“, „Травел ин“ и „Тераформирането на Марс“.

В рамките на двата фестивални дни ще бъдат проведени и седем турнира. Ще има и много награди за участниците и ще бъде разиграна томбола. Предвиден е и специално обособен кът за най-малките.

За втора поредна година „Настолен град” е включен в културния календар на Община Велико Търново, откъдето има осигурено финансиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *