Нов случай на морбили в община Горна Оряховица

ЖИТЕЛ НА ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА Е ЗАБОЛЯЛ ОТ МОРБИЛИ. Това са установили експертите от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Инфектирането е станало в периода 10 – 16 февруари, като новината за случая идва подир по-малко от седмица след като горнооряховски лекари спасиха дете, заболяло от морбили.

То бе лекувано в инфекциозното отделение на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ след тежки усложнения. Малчуганът е на година и 8 месеца, не е бил ваксиниран и е имал контакт с болни от това заболяване от друг регион. Малкият пациент бе лекуван успешно в продължение на седем дни, а след това е изписан от болницата напълно здрав.

Лекарите коментираха тогава, че в региона няма случаи на морбили от 13 години. Сега обаче вече е регистриран втори случай на заболял.

Здравните власти са регистрирали в същия период и 24 души с варицела, един болен от туберкулоза и един – от скарлатина.

Междувременно отново е отчетен ръст при заразените с грип и остри респираторни заболявания. Вирусите са повалили 110,18 души от областта на 10 000 население. Предходната седмица инфектираните са били 78,26 души на 10 000 пациенти и лекарите дори заключиха, че грипът си отива от региона.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *