107 четения

10 неща от живота на необвързани, които ще ви липсват

Когато сте необвързани прекарвате изключително много време и полагате неимоверни усилия, за да откриете перфектната половинка, с която да сте щастливи. След като я откриете и сключите брак, заживеете заедно и животът ви започне да навлиза в нов коловоз с нови брачни правила, някак започвате да изпитвате носталгия към определени елементи от живота ви на необвързани, които сте имали малко повече свобода да взимате решения сами и да правите каквото искате без да се съобразявате с човека до себе си, пише Az-jenata.bg.

Кои са нещата от живота на необвързаните, които често липсват на хората, сключили брак или намиращи се в дълготрайна връзка?

1. Яденето на каквото си поискате за вечеря

Когато сте необвързани и не се налага да се съобразявате с точен час за вечеря, както и с определено меню според вкусовете на половинката ви, можете да си хапнете каквото си поискате, където си поискате. Даже не е задължително да сядате на масата.

2. Нещата си стоят там, където сте ги оставили

Когато живеете сами няма кой да се меси в малкия ви хаос вкъщи. Ето защо, когато оставите нещо някъде знаете, че ще го намерите именно там. Когато обаче сте женени или имате и деца, нещата никога не са си на мястото и понякога ви се иска да върнете стария си живот, най-вече когато бързате за работа и не можете да намерите това, което ви трябва.

3. Идвате и си отивате, когато искате

Необвързаните не се съобразяват с никого освен със себе си. Това им дава свободата да се появяват на събития, когато си поискат, стига да няма точен час. Могат и да си тръгнат във всеки един момент, в който им се прииска. Когато сте женени или обвързани може да се наложи да останете заради половинката си, въпреки че ви е скучно.

4. Да правите нещо, което партньорът ви обича, а вие не

Двойките трябва да правят компромиси. Ако не го правят възникват конфликти, просто е. Ето защо на женените и обвързаните често им се налага да правят неща, които изобщо не са им по вкуса. Правят го по-скоро по задължение, отколкото от желание. Докато скучаете вероятно си мислите колко хубаво ви беше, докато бяхте необвързани. Просто щяхте да станете и да си тръгнете.

5. Спите сами

След като сте прекарали толкова време в търсене на идеалната половинка, с която да споделяте леглото си и с която да се гушкате в даден момент ви се иска да се хвърлите на леглото сами, да се разпрострете както ви е удобно и този кошмар с ритането и бутането да приключи.

6. Да оставате до късно вечерта

Партньорът ви не обича да ходи по клубове и да купонясва до сутринта, но вие сте парти животно? Това е едно от различията, които много двойки посочват като непреодолимо за връзката. Ако бяхте необвързани все още щяхте да се прибирате вкъщи когато си поискате и това може да ви липсва.

7. Да се фокусирате върху работата без да изпитвате вина

Някои хора са работохолици и обожават работата си. Отделят ѝ всяка свободна минута. Когато обаче се обвържат или оженят/ омъжат, тогава нещата се променят. Половинката им започва да се чувства на второ място, да мрънка, да изисква повече време, прекарано заедно. Това е един сериозен повод за дълбоки конфликти за в бъдеще.

8. Да пътувате спонтанно

Иска ви се да отидете на пътешествие до някое мечтано местенце, обаче изведнъж се сещате, че половинката ви не харесва това място или пък не може да си вземе отпуск точно тогава. Познат сценарий, който възпира много обвързани хора да пътуват спонтанно въпреки желанието си. Пък и да отидете с приятели също не е добре, защото ще изпитвате вина, че зарязвате партньора си и си развявате красивите коси на фона на прекрасен пейзаж.

9. Да гледате телевизия на спокойствие

Когато сте необвързани ви липсва половинка, с която да се гушкате, докато гледате филм. Когато обаче половинката вече е налице, невинаги нещата стоят така идилично, както е било в представите ви. Той или тя може да иска да гледа нещо друго, да говори през цялото време и да ви пречи да се съсредоточите или може да обича точно тези моменти, за да повдигне темата за някой проблем. В тези моменти си казвате колко хубаво ви е било, когато сами сте решавали какво да си пуснете на спокойствие.

10. Сами решавате за какво да харчите парите си

Бракът и връзките идват с едно много сериозно обстоятелство – споделянето на общи финанси. Тогава идва момент, в който бюджетът става общ, както и неговото разходване. Редно е да се консултирате с партньора си за какво и колко ще се харчи. Най-често и разногласията във връзките и браковете идват оттук – от различия в разбиранията относно семейния бюджет.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *