212 четения

Какво време ни очаква през следващата седмица

В петък ще има значителна облачност, на места със слаби превалявания дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между и 4°. Максималните температури ще бъдат между 8° и 11°.

В събота облачността ще се пременя динамично, често ще бъде значителна и на отделни места са възможни слаби превалявания дъжд. Късно след обяд и вечерта от запад на изток облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между и 4°. Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°.

От неделя до четвъртък времето ще се задържи с бързо променяща се облачност, като на моменти облачността ще бъде значителна. В понеделник на места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Очаква се затопляне. Минималните температури ще бъдат между и 5°. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще бъде облачно, със слаби превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен вятър северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 2°.

В събота ще има значителна облачност, на места със слаби превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен вятър северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 2°.

От неделя до четвъртък ще има динамично променяща се облачност, на моменти значителна. В понеделник на места ще превали дъжд и мокър сняг. В неделя и понеделник ще духа силен до бурен вятър от северозапад. От вторник до четвъртък вятърът ще бъде силен от запад. Максималните температури на 1200 м в неделя, вторник и сряда ще бъдат между 8° и 10°. В понеделник и четвъртък след обяд ще има краткотрайни захлаждания с понижение на температурата на 1200 м до 0°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 5° – 6° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!