160 четения

Представители на Двустранната търговска камара България – Румъния гостуваха в Свищов

В Свищов се проведе среща между кмета на града Генчо Генчев, председателя на Двустранната търговска камара България – Румъния Дору Драгомир и изпълнителния директор на камарата Мариана Григорова. Поводът бе предстоящото на 25 февруари събитие, чиято цел е да запознае аудиториите и да направи публична първата по рода си електронна платформа за виртуален маркетинг на занаятчийски продукти – FairDeal.

Представителите на Двустранната търговска камара запознаха кмета на града с дейностите по проект FairDeal, който всъщност е платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски и фермерски продукти в трансграничната зона България – Румъния. Проектът е финансиран по програма „Interreg V – A Румъния – България” и съфинансиран от Европейския съюз. Свищов е един от четирите града от двете страни на река Дунав, който има възможност да се запознае подробно с възможностите, които предоставя платформата, а освен в него събития са предвидени и в градовете Видин, Гюргево и Калафат.

Председателят на Двустранната търговска камара България – Румъния Дору Драгомир представи пред градоначалника новите икономически възможности и перспективи за заетост на производители, творци, занаятчии и търговци, които предоставя новата платформа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *