227 четения

Ще отнемат субсидиите на фермери, умишлено запалили земеделските си площи

ПРЕЗ ЕСЕНТА СА ВЪЗНИКНАЛИ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПОЖАРИ В ЗЕМЕДЕЛСКИ НИВИ В ОБЛАСТТА В СРАВНЕНИЕ С ПРЕДХОДНИ ГОДИНИ, информира по време на среща с фермери в старата столица комисар инж. Красимир Кръстев, началник на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Велико Търново. По думите му те са умишлени и за да се спре тази порочна практика, ще бъдат предприети редица мерки.

„През септември, октомври и ноември 2019 година пожарната обстановка в региона се влоши изключително много и беше доста висока спрямо пожарите на територията на страната. Тази година предприемаме действия – при установяване на умишлен палеж веднага ще уведомяваме Областната дирекция на МВР във Велико Търново и Областната дирекция „Земеделие“ за субсидираните площи. След това ще информираме и Фонд „Земеделие“ за отнемане на субсидиите за конкретните площи“, съобщи той.

По данни на Фонд „Земеделие“ неправомерни практики по опожаряване на стърнища и други растителни остатъци през 2019 година са установени общо при 244 кандидати по схемите и мерките на директните плащания. Опожарените земеделски площи се считат за неподходящи за субсидиране за съответната година и се водят като наддекларирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!