Трикратна участничка на Олимпийски игри продава банските си костюми на търг в подкрепа на великотърновско дете

Станалата преди два месеца майка Нина Рангелова подаде ръка на дъщеричката на великотърновския треньор Панайот Паздерков – Анна, която е диагностицирана с детска церебрална парализа (спастична квадрипареза).

Шампионката по плуване организира през Атлантическия океан виртуален търг на свои бански костюми, с които да бъде събрана сумата за лечението на момиченцето, което е на 3 години и 7 месеца, но все още не може да ходи, сяда самостоятелно и дори пълзи трудно.

Заболяването засяга централната и периферна нервна система. Вследствие на това Ани Паздеркова трудно контролира движенията на крайниците си. За подобряването на нейното двигателно и умствено развитие е препоръчано лечение в Китай. За първия курс, който ще трае около четири месеца, са нужни 35 000 лв.

В тази сума са включени необходимите изследвания, медикаменти, процедури, транспорт и престой в Китай.

РАНГЕЛОВА ЩЕ ПУСКА ВСЕКИ ДЕН, ТОЧНО В ПОЛУНОЩ, ПО ЕДИН БАНСКИ КОСТЮМ ЗА ТЪРГА В ГРУПАТА НА СПИСАНИЕ „ПЛУВАНЕ & ВОДНА ТОПКА“ ВЪВ ФЕЙСБУК. Ще има общо пет женски, както и предоставените от нейния съпруг три мъжки бански. Стартът бе даден на 18 срещу 19 февруари.

Това не е първият случай, в който трикратната участничка на олимпийски игри и притежателка на над 70 рекорда организира благородни инициативи.

По време на държавния шампионат през лятото на 2014 година на столичния басейн „Диана“ направи търг за болния от аутизъм Алекс Колев. Бяха разиграни вещи на световни звезди, с които Нина е имала досега приятелства.

Дарителската сметка на Анна Панайотова Паздеркова:

IBAN: BG02UBBS80021067319740 при Банка ОББ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *