„Виолетовите“ футболни фенове с поредна благотворителна акция

Стартира кампания за набиране на средства за табло на „Ивайло“

 

Безпрецедентна по рода си акция предприемат великотърновските футболни фенове. Целта им е да бъде закупено и монтирано електронно информационно табло на „Ивайло“. В досегашната си 60-годишна история стадионът никога не е имал табло. За реализиране на амбициозната цел е формиран Инициативен комитет, в който влизат четирима души. В него се включват председателят на Фенклуб „Етър“ Венелин Русанов, Александър Александров и Светослав Пенчев от Велико Търново и Кирил Кирилов от Арбанаси.

„За да се превърне стадион „Ивайло“ в истинско спортно бижу, е необходимо монтиране и на електронно табло. За целта е разкрита дарителска сметка, по която всяко физическо или юридическо лице може доброволно да внася парични средства. Сметката е разкрита в Райфайзен Банк с титуляр Сдружение „Фенклуб Етър“, пише в програмния документ, разпространен от Инициативния комитет, чиято задача е да обедини усилията на привържениците на спорта от Велико Търново в събирането на дарения. Феновете са си поставили за цел да съберат до 120 000 лева, като са категорични, че сумата ще се използва само за покупка на електронно табло и с нея ще оперират задължително заедно четиримата членове на Инициативния комитет.

Те вече са представили идеята си пред кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов, който я е подкрепил и е гарантирал пълно съдействие.

Средствата ще се набират в дарителска сметка в левове в клона на Райфайзенбанк в Горна Оряховица, който е предоставил най-добри условия на ИК, за което феновете благодарят на управителя му Харалабми Хараламбиев и на адвокат Катя Генова, изготвила документите на инициативата.

Дарителската сметката на Фенклуб „Етър“, по която ще се набират средства, е: IBAN:BG85RZBB91551011745790, BIC:RZBBBGSF при Райфайзенбанк.

Всеки, пожелал да подкрепи каузата, може да преведе сумата, която желае, по сметката. Средства ще се събират още в урни преди и по време на мачове, с благотворителни търгове и т.н.

В ОП „Спортни имоти и прояви“ разполагаме с няколко оферти за лед табло. Още след влизането на „Етър“ в „А“ група направихме проучване на пазара по поръчение на кмета Даниел Панов. Стадион „Ивайло“ е сред най-големите у нас и таблото трябва да отговаря на очакванията на зрителите, част от които ще го гледат от близо 150 метра по диагонал, коментира директорът на общинското предприятие Петко Павлов. След като научил за акцията на феновете, той отново води разговори с вносители на лед табла и вече е представил актуализирани оферти на кмета Даниел Панов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *