2710 четения

10 арестувани при спецакция в Сухиндолско, ирландец кътал патрони за „Калашников“ в Димча

Старши комисар Машов: „Целта ни е да дадем повече сигурност на местните жители“

 

10 ДУШИ СА БИЛИ ОБВИНЕНИ В РАЗЛИЧНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРИ СПЕЦАКЦИЯТА СРЕЩУ БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ В СУХИНДОЛСКО И ПАВЛИКЕНСКОТО СЕЛО ДИМЧА В СРЯДА. Това е втората операция на прокуратурата и полицията след разпореждането на главния прокурор за отпор на апашите по малките населени места. Миналата седмица в Свищов бяха арестувани 15 души.

Още в ранни зори в сряда жандармерия блокира Сухиндол и селата от общината Бяла река и Горско Косово. По същото време полицейско присъствие имаше и в Димча, където е заловен ирландски гражданин със 160 грама марихуана, боеприпаси за автомат „Калашников“ и нерегистрирана въздушна пушка. Мъжът е бил задържан заедно с още девет лица от Сухиндолско за кражби и грабежи.

 

Иззетата дрога по време на акцията

По време на акцията са разкрити шест кражби при проверка на 12 адреса от полицията във В. Търново, Павликени и дирекция „Жандармерия“. Образувани са две бързи производства – за притежание на наркотични вещества и незаконно добита дървесина от орехи. Останалите са арестувани за шофиране в нетрезво състояние, притежание на дрога и шофиране на нерегистриран автомобил. С постановление на Районна прокуратура в Павликени четирима са оставени зад решетките за 72 часа и се иска от съда постоянен арест. Един от задържаните пък се оказал многократно осъждан и е оставен веднага от съда с постоянна мярка за неотклонение. При еднодневната операция са проверени 79 возила, 92 граждани, съставени са 16 акта по Закона за движение по пътищата и два по Закона за българските лични документи, наложени са шест глоби по фиш и една заповед за налагане на принудителни административни мерки.

На място в Сухиндол са били директорът на Областната полиция старши комисар Димитър Машов, началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Стефан Николов, районният прокурор на Павликени Атанас Филипов и началникът на полицията в града главен инспектор Иван Тодоров. Те са създали отлична координация между екипите, които са извършвали проверките в четирите селища. Полицаите и прокурорът се обсъдили и обстановката с кмета на Сухиндол инж. Пламен Чернев, който е изразил задоволство и дал много добра оценка за съвместната работа между общината и полицията. „Целта ни е да дадем повече сигурност на местните жители и заради това тези акции в областта ще продължават”, заяви старши комисар Машов.

Нели СУКОВА

Снимки ОДМВР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *