367 четения

Комисията по антикорупция откри конфликт на интереси при кмета на Стражица

След сигнал от орган на съдебната власт, установил в хода на водено разследване факти за конфликт на интереси, КПКОНПИ е образувала такова производство по отношение на кмета на община Стражица Румен Павлов. Установено е, че неговият брат, действащ като едноличен търговец, е подал до градоначалника на Стражица 24 заявления за издаване на разрешения за почистване от дървесна растителност на имоти. Така, след съответни процедури, са издадени 24 заповеди в полза на едноличния търговец, от които Румен Павлов е подписал 11. На основание тези 11 заповеди кметът Павлов е издал 69 отделни разрешителни на едноличния търговец – негов брат.

Отделно от това е установено, че между Община Стражица, представлявана от кмета Румен Павлов, и едноличния търговец – негов брат, е сключен договор за отдаване под наем на 4,151 дка земеделска земя – общинска собственост, за срок от една стопанска година. С решение на Антикорупционната комисия е установен конфликт на интереси за 12 отделни случая – 11 заповеди и един договор за наем в полза на брата на кмета, като за всеки отделен случай е наложена глоба от по 5000 лв.

Миналата година прокуратурата в Горна Оряховица откри нередности в общинската администрация в Стражица, но сега преписката вече била изпратена на Спецпрокуратурата по компетентност.

Нели ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!