208 четения

Хайпро ООД организира безплатна ваксинация на птиците на територията на Павликени, с цел превенция на разпространението на Нюкясълската болест

Информираме Ви, че Хайпро ООД организира безплатна ваксинация на птиците, които се отглеждат за лични нужди на територията на гр. Павликени, с цел превенция на разпространението на Нюкясълската болест по птиците, наричана още Псевдочума по птиците.

Нюкясълската болест е остро вирусно заболяване, което не е опасно за хората, но е със 100% смъртност при заболелите птици.

Боледуват главно кокошките и по-рядко пуйките, фазаните и токачките.

Моля гражданите, отглеждащи птици в личните си стопанства, в срок до 25 февруари 2020 година (вторник) да подадат информация в община Павликени относно адрес, брой и вид на птиците, както и телефон за връзка, за да подпомогнем организирането и провеждането на ваксинацията.

Ваксинацията е безплатна.

С отговорното си отношение не само ще предпазите Вашата собственост, но и ще защитите промишлените птицевъдни обекти, работещи на територията на нашия град.

Информацията може да се подава: на място в община Павликени – на дежурния при община, на тел. 0610 51355 или на имейл [email protected] .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!