3372 четения

За 30 стотинки пребиха достойния българин Георги Симеонов

НАГРАДЕНИЯТ В НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ“ ГОРНООРЯХОВЕЦ ГЕОРГИ СИМЕОНОВ БЕШЕ ПРЕБИТ ЗАРАДИ ПОИСКАНИ 30 СТОТИНКИ. Нападателят нанесъл множество удари на 35-годишния благодетел, като в резултат на боя доброволецът е с разбит нос и рани по ръцете и краката. Извършителят е бил под влияние на алкохолно опиянение.

Съграждани на Георги твърдят, че нападателят е много агресивен, страда от психично заболяване и е излежал 20-годишна присъда в Ловешкия затвор. Разказват още, че често се случва да извършва противообществени прояви, но заради болестта му полицията е безсилна да се справи с проблема. Местните са силно притеснени от факта, че е нападнал именно Георги, тъй като 35-годишният мъж е сред най-изявените доброволци в града, и щом той е станал негов обект на агресия, за останалите вече няма да има спокойствие.

ДОСТОЙНИЯТ БЪЛГАРИН Е БОЛЕН ОТ ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА И ИМА 55 ПРОЦЕНТА ИНВАЛИДНОСТ. Въпреки диагнозата горнооряховецът работи от 15 години в колбасарски цех и от почти десетилетие облича костюма на Дядо Коледа, за да събира средства за нуждаещи се хора, чийто живот зависи от скъпоструващо лечение.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!