„Митичния” изригна – „Етър!”, „Етър!”… Гол на Иван Стоянов и сърцата игра на „виолетовите” спря шампионите

„Етър ВТ” – „Лудогорец” 1:1

Със сърцата игра, себераздаване и спазване перфектно на тактическата дисциплина отборът на „Етър ВТ” спря шампиона „Лудогорец” на стадион „Ивайло”. „Виолетовите” играха срещу разградския тим, в чийто състав имаше съвсем леки промени в сравнение с този срещу „Интер” в четвъртък, но не позволиха да бъдат победени.

Първото полувреме премина при натиск на гостите, но етърци не допуснаха гол във вратата си. Бранеха се организирано, добри намеси имаше и вратарят Анатоли Господинов. Старши треньорът Петко Петков подреди тима си в схема 5-4-1, като футболистите спазваха указанията му и линиите бяха близо една до друга. Разградчани можеха да открият резултата в четвъртата минута. Марсилиньо стреля опасно от пряк свободен удар, Господинов отклони топката и тя се отби от гредата. В осмата минута Шверчок бе оставен да си спре топката на гърди и с ножичен удар я прати в напречната греда. 120 секунди по-късно Вандерсон изпълни свободен удар от малък ъгъл. Господинов отклони топката, която отиде в горната греда и оттам излезе в корнер. Най-чистото положение за гостите бе в 21-вата минута, когато „виолетовите” сбъркаха при изнасяне на топката. Вандерсон влезе отляво и центрира към Шверчок, но полякът от границата на вратарското поле не успя да преодолее Господинов. В 32-рата минута кълбото все пак посети мрежата на етърци, но след вдигнат флаг за засада и гол в сметката на Каули не бе записан.

Второто полувреме започна с бърза размяна на голове, в 48-ата минута домакините организираха контра. Иван Стоянов надбяга Светослав Дяков и елегантно от над 30 метра прехвърли националния вратар Пламен Илиев, който бе излязъл неразчетено напред. Авансът на „виолетовите” в резултата обаче оцеля само четири минути, защото след корнер Драгош Григоре нацели гредата над Господинов, а при добавката Марсилиньо от непосредствена близост изпрати топката в мрежата на етърци. От тук до края битката бе на практика за всяка педя терен. Старши треньорът Петко Петков не се притесни да вкара в игра младока Стелиян Добрев, който направи официален дебют с виолетовата фланелка при мъжете, появявайки се на терена в 73-тата минута. Надеждата на клубната школа се представи чудесно, както и още един от младите в състава на „Етър” – Кольо Станев, който бе в титулярния състав за двубоя. Гостите от Разград търсеха победата, като държаха повече топката и атакуваха масирано, но атаките им се разбиваха в добре подредения защитен вал пред Анатоли Господинов, който се отличи също с няколко ключови намеси. Постепенно „орлите”, които явно не очакваха, че няма да си тръгнат с трите точки, се поизнервиха и започнаха да опитват да стигнат до гол с индивидуални действия, които обаче не им донесоха успех. Най-сериозни пропуски за „Лудогорец” направиха Вандерсон и Марселиньо. В четирите минути добавено време „виолетовите” бяха подложени на нова порция натиск, но не допуснаха пространства в отбраната си и запазиха ценната точка. Трибуните на „Ивайло” непрекъснато подкрепяха футболистите и в неделната вечер мощно ехтеше „Етър!”, „Етър!”, „Етър!”…

„Етър ВТ”: Господинов, Станев, Дюлгеров, Станев (66 Мартинович), Скерлев, Огнянов, Пехливанов, Колев (90 Тони Иванов), Стоянов, Лагоа (73 Добрев), Ангелов.

Снимка Ростислав ГРЪНЧАРОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.