„Митичния” изригна – „Етър!”, „Етър!”… Гол на Иван Стоянов и сърцата игра на „виолетовите” спря шампионите

„Етър ВТ” – „Лудогорец” 1:1

Със сърцата игра, себераздаване и спазване перфектно на тактическата дисциплина отборът на „Етър ВТ” спря шампиона „Лудогорец” на стадион „Ивайло”. „Виолетовите” играха срещу разградския тим, в чийто състав имаше съвсем леки промени в сравнение с този срещу „Интер” в четвъртък, но не позволиха да бъдат победени.

Първото полувреме премина при натиск на гостите, но етърци не допуснаха гол във вратата си. Бранеха се организирано, добри намеси имаше и вратарят Анатоли Господинов. Старши треньорът Петко Петков подреди тима си в схема 5-4-1, като футболистите спазваха указанията му и линиите бяха близо една до друга. Разградчани можеха да открият резултата в четвъртата минута. Марсилиньо стреля опасно от пряк свободен удар, Господинов отклони топката и тя се отби от гредата. В осмата минута Шверчок бе оставен да си спре топката на гърди и с ножичен удар я прати в напречната греда. 120 секунди по-късно Вандерсон изпълни свободен удар от малък ъгъл. Господинов отклони топката, която отиде в горната греда и оттам излезе в корнер. Най-чистото положение за гостите бе в 21-вата минута, когато „виолетовите” сбъркаха при изнасяне на топката. Вандерсон влезе отляво и центрира към Шверчок, но полякът от границата на вратарското поле не успя да преодолее Господинов. В 32-рата минута кълбото все пак посети мрежата на етърци, но след вдигнат флаг за засада и гол в сметката на Каули не бе записан.

Второто полувреме започна с бърза размяна на голове, в 48-ата минута домакините организираха контра. Иван Стоянов надбяга Светослав Дяков и елегантно от над 30 метра прехвърли националния вратар Пламен Илиев, който бе излязъл неразчетено напред. Авансът на „виолетовите” в резултата обаче оцеля само четири минути, защото след корнер Драгош Григоре нацели гредата над Господинов, а при добавката Марсилиньо от непосредствена близост изпрати топката в мрежата на етърци. От тук до края битката бе на практика за всяка педя терен. Старши треньорът Петко Петков не се притесни да вкара в игра младока Стелиян Добрев, който направи официален дебют с виолетовата фланелка при мъжете, появявайки се на терена в 73-тата минута. Надеждата на клубната школа се представи чудесно, както и още един от младите в състава на „Етър” – Кольо Станев, който бе в титулярния състав за двубоя. Гостите от Разград търсеха победата, като държаха повече топката и атакуваха масирано, но атаките им се разбиваха в добре подредения защитен вал пред Анатоли Господинов, който се отличи също с няколко ключови намеси. Постепенно „орлите”, които явно не очакваха, че няма да си тръгнат с трите точки, се поизнервиха и започнаха да опитват да стигнат до гол с индивидуални действия, които обаче не им донесоха успех. Най-сериозни пропуски за „Лудогорец” направиха Вандерсон и Марселиньо. В четирите минути добавено време „виолетовите” бяха подложени на нова порция натиск, но не допуснаха пространства в отбраната си и запазиха ценната точка. Трибуните на „Ивайло” непрекъснато подкрепяха футболистите и в неделната вечер мощно ехтеше „Етър!”, „Етър!”, „Етър!”…

„Етър ВТ”: Господинов, Станев, Дюлгеров, Станев (66 Мартинович), Скерлев, Огнянов, Пехливанов, Колев (90 Тони Иванов), Стоянов, Лагоа (73 Добрев), Ангелов.

Снимка Ростислав ГРЪНЧАРОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *