Луднал частен гард вади нож на медици и полицаи, укротиха го със стоппатрони

Частен охранител нападна полицаи и медицински екип от Спешна помощ в Горна Оряховица по обяд в петък. Униформените били извикани на помощ от лекарите, които пък малко по-рано били алармирани от родителите на гарда. Той бил неадекватен и се държал агресивно в семейното жилище в града. При пристигане на двата екипа 45-годишният Константин извадил нож и нападнал униформените и спешните медици.

Екшънът се разиграл по стълбищната площадка на блока и пред него и станал достояние на ученици от близкото училище.

За да бъде укротен, се наложило полицията да стреля първо във въздуха няколко пъти и после да използва стоппатрони. Лудналият охранител, който предния ден бил на работа в известна фирма, бил прострелян на две места в тялото.

Децата от училището пък чули писъци и стенания и най-малко 6 – 7 изстрела. Мъжът е настанен в болница, но няма опасност за живота му. Тепърва ще се изяснява дали е бил пиян, или дрогиран, за да бъде толкова агресивен към близките си и към екипите, които се притекли на помощ. До момента не е имало данни охранителят да е имал психични проблеми и за него да е търсена психиатрична помощ.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *