Берке Ибрям донесе шампионска титла на Елена по борба

Шампионска титла и бронзов медал спечелиха малките борци на еленския клуб „Дан Колов“ от републиканското първенство за деца. Надпреварата в свободния стил се проведе в Сливен с участието на над 300 състезатели.

Берке Ибрям спечели златен медал в категория до 32 килограма, като на финала победи Момчил Недялков от горнооряховския „Локомотив“. Преди това възпитаникът на Недялко Петров се наложи над Борис Йорданов от Лозница, Алекс Фотев от Димитровград и Луонид Захарядис от Сандански.

Бронзов медал в категорията взе Денислав Кочев от еленския клуб. Той тръгна с две победи, но на полуфинала бе спрян от Момчил Недялков. Секунди преди края резултатът между двамата бе 6:6 технически точки, но горнооряховчанинът контраатакува успешно и спечели схватката. За третото място Денислав се наложи над Димитър Методиев от Елхово. В същата категория Даниеле Михайлов от „Локомотив“ е девети, а Йордан Папазов от Златарица е десети.

„Берке Ибрям показа превъзходство над съперниците си и уверено стана шампион. Много добро представяне на двете момчета и на клуба като цяло. Първенството бе дебютно за Денислав, който за първа година е във възрастта. Трябваха му пет секунди, за да е финалист, защото при равенството в точките той щеше да е победител, но пък натрупа опит и следващия път няма да допусне същата грешка“, коментира Недялко Петров – треньор на еленските борци.

Един коментар за “Берке Ибрям донесе шампионска титла на Елена по борба

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *