7643 четения

Бездомно куче едва не откъсна крака на млада майка от В. Търново

УЛИЧНО КУЧЕ УХАПА ЖЕСТОКО 23-ГОДИШНА ТЪРНОВКА. Пострадалата е с разкъсно-контузна рана на левия крак в областта на капачката. Инцидентът се случил четвъртък следобед в Дебелец, когато четириногото се нахвърлило върху нея, без да го е провокирала.

„Отидох да изхвърля боклука и кучето скочи настървено на мен. Изобщо не съм го дразнила. То е бездомно, виждала съм го и друг път, защото съседите го хранят“, сподели пред „Борба“ болярката, която от две години живее в Дебелец.

Веднага след това е потърсила медицинска помощ в Спешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Дежурният екип обработил раната, спрял кръвотечението и й поставил две инжекции срещу тетанус и бяс.

ПОТЪРПЕВШАТА Е КОНСУЛТИРАНА ОТ СЪДОВ ХИРУРГ И ОРТОПЕД, КОИТО БИЛИ КАТЕГОРИЧНИ, ЧЕ Е ИЗВАДИЛА ГОЛЯМ КЪСМЕТ, защото, ако кучето я е било ухапало няколко сантиметра вляво, можело да се наложи операция за спасяване на крайника. 23-годишната жена е изписана за домашно лечение.

Това е нов сериозен инцидент с безпризорно куче за 2020 година в региона. Миналия месец създателят на групата на здравословен начин на живот и спорт „ТърновоРънс“ Калин Василев бе нападнат от глутница псета, но се отърва само с уплаха. През 2019 година пък питбул за малко да отнеме живота на създателката на хор „Търновград“ Мария Павлова, а друго куче нападна и захапа устната на стопанката си в старата столица.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 коментара за “Бездомно куче едва не откъсна крака на млада майка от В. Търново

 • 24.02.2020 в 12:26
  Permalink

  Съмнителните журналистически умения, опита те да бъдат компенсирани с поизтъркана, евтина сензация и тенденциозните текст и снимка към статията водят само до едно – насаждане на страх и изместване фокуса на проблема в грешна посока. А той е създаден от безотговорни хора и оставен от останалите да се превърне в такъв.
  Иде реч за личната отговорност, култовата фраза „не е мой проблем, е*ал съм му майката да се спасяват“ и тоталната липса на контрол от страна на държавата. Докато в култ е издигнат глупака ще е все така…

  Отговор
 • 24.02.2020 в 15:26
  Permalink

  „Добри“ хора хранят кучета край съдовете за смет.Кучетата започват да възприемат мястото като своя територия.Лаят преминаващите и тичат след превозните средства/велосипеди. Инцидентите са неизбежни.Кой е виновен??

  Отговор
  • 25.02.2020 в 12:46
   Permalink

   Казваш хората са виновни, да не закачаме кучето – камо ли пък да помислим за умъртвяването му? Много тъпоъгълници сте се навъдили.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!