581 четения

Готвят бунтове заради винетки. Мнозина плащат само за неколкостотин метра държавен път до дома или работата си

Синдикат в „Аркус”: „Ако до 28 февруари не решат проблема, блокираме пътя”

 

НАЗРЯВАТ БЛОКАДИ НА ПЪТИЩА ЗАРАДИ ВИНЕТКИТЕ. С ПИСМО ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ, МИНИСТЪРА НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО, кмета на община Лясковец и изпълнителния директор на „Аркус“ АД ръководството на синдикалната организация „Защита” в завода, в който работят близо 5 хиляди души, сигнализира за абсурда работещите в дружеството, жители на община Лясковец, да бъдат принудени да заплащат винетни такси, при положение че заводът е с адрес в Лясковец.

Ръководството на синдиката настоява отговорните институции да предприемат незабавни действия проблемът да бъде решен, както беше направено това за жителите на населените места около София.

„Настояваме и да бъде проверено кой и на какво основание премести знака (табелата) на пътя, довело до този абсурд.

В случай че до 28 февруари няма решаване на проблема, от тази дата започваме протестни действия, които е напълно вероятно да ескалират в сериозни блокади на основни пътища и магистрали”, се казва още в позицията на синдиката.

Недоволството от заплащането на винетни такси за нищожни разстояния във Великотърновския регион продължава да ескалира, а скандалът набира скорост и след нареждането на премиера Борисов от налога да се освободят жителите на близките до София села. Това даде основание на хиляди пътуващи и във Великотърновско да поискат същото и за себе си. Най-проблемни се оказват пътуванията на кратки разстояния в района на Горна Оряховица и Лясковец

ЗА ПЕТДЕСЕТИНАТА МЕТРА ПО АЛЕКСАНДРОВСКИЯ МОСТ, КОЙТО СВЪРЗВА ГОРНА ОРЯХОВИЦА И ПОЛИКРАИЩЕ, СЪЩО ТРЯБВА ВИНЕТКА и както „Борба” вече съобщи, кметът инж. Добромир Добрев възнегодува от този факт в социалните мрежи и коментира пред нашата медия, че казусът освен юридическа има и човешка гледна точка. Същото се отнася пак за петдесетина метра и за движещите се от Лясковец до Горна Оряховица и обратно. Същият е и казусът за пътуващите от Арбанаси до старата столица, както и от големите села в района – Самоводене, Ресен, Хотница, Леденик, Ново село и т.н. „АПИ няма нищо против да се откаже от събирането на винетните такси, ако общините поемат грижата за тези пътища”, коментират от агенцията.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *