Хандбалистите на „Сърбия“ и „Катар“ премериха сили в зала „Никола Петров“

С благотворителен мач стартира инициатива за набиране на средства за участие на училищния отбор на горнооряховската ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ в Световното ученическо първенство по хандбал. В зала „Никола Петров“ премериха сили два тима от училището. Този на „Катар” бе съставен от момчетата, които преди две години представиха България на Световното в арабското емирство. В „Сърбия” пък се събраха хандбалистите, които трябва да участват на шампионата в западната ни съседка. В динамичния и равностоен двубой победи „Сърбия”. Срещата изгледаха кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и заместникът му Стефчо Алипиев. На полувремето двамата получиха по един от златните медали, завоювани от младежите до 19 години на „Локомотив”, които за трета поредна година спечелиха Купа „България”. Гръбнакът на този отбор всъщност са момчетата от ПГЕЕ, които трябва да пътуват за Сърбия.

„Не се съмнявам, че Горна Оряховица ще намери начин тези таланти да се изявят на международния терен“, коментира инж. Добромир Добрев.

Държавата поема пътните и таксите за участие на шампионата, но за останалите разходи на отбора са нужни 10 000 лева. Затова и ПГЕЕ започна кампания за набиране на средства. Първенството в Сърбия е от 29 юни до 8 юли.

Момчетата, които защитават името на Професионалната гимназия, са в основата на три хандбални клуба в региона – горнооряховските „Локомотив” и „Раховец”, и „Левски” (Левски). С тях работи учителката по физическо възпитание Искра Благинова и треньорите на съответните клубове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *