275 четения

Кандидатстудентски изпити събраха стотици младежи във ВТУ

Тестовете по български език и история на България събраха стотици кандидат-студенти от цялата страна във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Кандидат-студентът Николай Петров изтегли изпитен вариант N 3 на теста по български език. Стела Димитрова изтегли вариант N 2 за теста по история на България. С тези изпити може да се кандидатства за голяма част от специалностите във вуза, където в събота се проведе и Ден на отворените врати. Инициативата е традиционна и дава възможност на кандидат-студенти от цяла България да разберат на място повече за специалностите и програмите за обучение.

Директорът на Бюрото за кандидатстудентска информация и реклама проф. д-р Андрей Андреев откри Деня на отворените врати и приветства новите кандидат-студенти и техните родители. Той запозна младите хора с историята и традициите на Великотърновския университет, както и с възможностите за кандидатстване.

Гостите в Деня на отворените врати получиха информация и от представители на всички факултети в университета, които раздаваха рекламни материали с подробна информация за специалностите в тях.

Във ВТУ до 4 март продължава и приемът на документи за дистанционна форма на обучение в Центъра за квалификация. Специалностите, за които се кандидатства, са „Учителска правоспособност“, „Психология“, „Бизнес информационни технологии“,  „Арттерапия и трудотерапия“, „Библиотекознание и библиография“, „Информационен мениджмънт“, „Информационна сигурност“, „Организационна психология“, „Семейно консултиране“, „Управление на образованието“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!