208 четения

10 момичета от Гимназията по туризъм изработиха 1000 мартенички

1000 МАРТЕНИЧКИ ИЗПРАТИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО на своите приятели и съученици от Болградската гимназия и Охридското училище по туризъм. Това са двете училища, с които търновската гимназия има договорни отношения.

Инициативата на тийнейджърите се нарича „ДОБРОтилница“ и в основата на изработването на всички мартеници е учебната компания Boyar Dreams. Бъдещите предприемачи са решили част от мартениците да заминат и за Дома хора с умствени увреждания в Пчелище.

За да реализират инициативата си, учениците са направили проучване за това колко деца учат в двете гимназии в Болград и Охрид и колко са домуващите в социалния дом в Пчелище. След това сами са осигурили всички нужни материали, дизайнът на мартеничките е техен, както и на картичките, всяка от които има пожелание.

Майстори на мартеничките са десетокласниците от специалност „Организация на туризма и свободното време“ – Антония Бабулкова, Габриела Кондева, Елисавета Петрова, Здравко Костадинов, Камелия Лесичкова, Лили Папазова, Михаела Цанева, Надежда Кочева, Петя Желязкова и Росица Сълмова. Лъчезар Владимиров, ученик от VIII а клас, специалност „Администратор в хотелиерството“, е бил този, който е дарил мартеничките на дома в Пчелище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *