14652 четения

Красьо Шашмата превърнал автосервиз в депо за дрога, криел стоката в бутилки от айрян

Свищовлията въртял бизнеса си години в помещение под наем на Стопанската академия

ЕДИН ОТ РЕКОРДЬОРИТЕ В ОБЛАСТТА С 15 ПРИСЪДИ, ОСНОВНО ЗА КРАЖБИ И ХУЛИГАНСТВО, години наред е въртял бизнес с дрога в помещение на Стопанската академия в Свищов. То било отдадено под наем на Красимир Димитров – Шашмата през 2014 г. за пет години. Свищовлията го превърнал в сервиз за подмяна на автомобилни гуми с автомивка. За работата си ползвал бус „Фиат Дукато“, който реално никога не е бил негов. Въпросният товарен автомобил бил спрян за полицейска проверка през януари 2018 г. от автопатрул. Полицаите знаели, че мъжът е от криминалния контингент, който се занимава с държане и пласиране на различни наркотици, но до момента той не бил залавян на място. Много преди тази наглед случайна акция на полицията обаче за доказване на забранения бизнес на Шашмата били използвани СРС-та.

При полицейската проверка на буса униформените се натъкнали на процеп в тапицерията от задната страна на шофьорската седалка. Там намерили свита хартия от кухненска ролка, в която имало опаковка от памук, а в нея – пликчета с бяло прахообразно вещество, което после се оказало амфетамин. При претърсването на автомобила били иззети и два мобилни телефона, ползвани от Шашмата. После единият се оказал телефонът за връзка с клиентите му.

СЕРВИЗЪТ СЕ ОКАЗАЛ ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ ОБИСКИ МЯСТО ЗА ДЪРЖАНЕ НА РАЗЛИЧНИ НАРКОТИЦИ, ПРИ ТОВА НА ОТКРИТИ И ВИДИМИ МЕСТА. Повечето от дрогата била държана в пластмасови бутилки от айрян на шкафове в помещенията. В офиса на Шашмата пък имало две електронни везни, с които се теглели наркотиците за клиентите му. Полицаите намерили близо 100 грама амфетамин и марихуана на обща стойност 2547 лева.

АЛЪШ-ВЕРИШЪТ ОТ ГУМАДЖИЙНИЦАТА ВЪРВЯЛ ЗА ПО 10, 20, 30 ИЛИ 40 ЛЕВА за пликче в зависимост от дрогата. Оттам си пазарували много свищовлии и това се оказало при разследването публична тайна. Много клиенти търсели Шашмата по Фейсбук и се уговаряли да пият кафе, което означавало, че ще си купуват наркотик. Други го търсели по телефона пак за кафе, а в 10 часа например означавало, че искат стока за 10 лева. Клиентите, които после станали свидетели на разследването, имали тайни кодови имена в телефона на дилъра. Редовните ползватели на услугите на наркодилъра отивали направо в автомивката, където необезпокоявани си пазарували. Ако шефа го нямало, услугите се извършвали от двамата му помощници.

В момента 50-годишният Красьо Шашмата е клиент на Окръжна прокуратура и срещу него в края на януари 2020 г. е внесен обвинителен акт, но делото тепърва ще бъде насрочено. На практика излиза, че мъжът, който има непълнолетно дете, е прекарал половината си живот зад решетките, където явно ще се върне отново.

Нели СУКОВА

3 коментара за “Красьо Шашмата превърнал автосервиз в депо за дрога, криел стоката в бутилки от айрян

 • 25.02.2020 в 18:10
  Permalink

  А Слави ПАТРОНА, КОГА ЩЕ МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО.

  Отговор
 • 04.03.2020 в 23:55
  Permalink

  Как се купува ликсозен и скъп джип с една заплатка….???

  Отговор
  • 05.03.2020 в 20:35
   Permalink

   За красимир стефанов ( доктора ) става на вапрос…. ???

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!