85 четения

С четири награди се върнаха от София децата на студио „Елита“

С КУП ОТЛИЧИЯ ОТ VIII НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „ПЪТ КЪМ СЛАВАТА”, КОЙТО СЕ ПРОВЕЖДА В СОФИЯ ПОД ПАТРОНАЖА НА ЯНКА ТАКЕВА, се върнаха възпитаниците на студио „Елита“ във Велико Търново. Децата на вокалния педагог Петя Василева са се конкурирали с повече от 1600 участници от цялата страна.

С диплом за златен дебют е наградена шестгодишната Кристияна Иванова. Тя е завоювала и трето място, и сребърен медал в категорията „Инструменталисти“. Кристияна свири на класическо пиано и е ученичка в първи клас на ОУ „Бачо Киро”. В конкурса е изпълнила две пиеси за пиано – едната от Шуман, а втората – „Пинко розовата пантера” от Хенри Манчини.

Преслава Кънчева е трета в раздел „Поп, рок и джаз поп пеене“. Има и сребърен медал в категорията „Мюзикъл“. Преслава е четвъртокласничка в ОУ „П. Р. Славейков” и освен с отличията от музикалното състезание се е върнала и с покани за участие в конкурси в Москва и Италия.

Второ място в категорията „Вокал“ има и Аделина Христова. Тя е третокласничка от ОУ „Бачо Киро” и се е представила с песните „Повей, ветре” на Паша Христова и „Били Джийн“ на Майкъл Джексън“.

Диплом и статуетка за трето място е спечелила и Камерна вокална формация „Елита”, в която участват Дария Василева, Елиза Дякова, Юлияна Гърбова, Йоана Гърбова и Никита Рачева. Момичетата са призьори в категория „Българска песен“, в която са участвали с две авторски песни на композитора Николай Пеев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!