Търновската община вече има електронен магазин

Занаятчии, кулинари и работещи надомно могат да продават изделията си през дигиталната платформа FairDeal, достъпна от всяка точка на света

НОВИЯТ ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВЕЧЕ Е ФАКТ. От кметството създадоха дигиталната платформа FairDeal и поканиха занаятчиите и производителите на кулинарни продукти да регистрират свои профили.

Иновативната мрежа е насочена към майсторите на сувенири, ръкоделия, бижута, кулинарни продукти и прочее. Всеки от тях може да създаде собствен електронен магазин с продукти напълно безплатно, стига да се регистрира на адрес www.fairdeal.bg. „В раздел „Ръководства“ на платформата са налични подробно описание и напътствия както за занаятчиите, така и за клиентите. Платформата е достъпна на български, румънски и английски и език и е насочена към занаятчиите от целия трансграничен регион между България и Румъния“, обясни ръководителят на проекта Павел Христов от Община Велико Търново. Той подчерта, че платформата е достъпна от всяка точка на света и дава възможност за директна връзка между производители/занаятчии и клиенти.

„Голямо предимство е възможността за интеграция на FairDeal с доказани търговски портали“, поясни Христов и добави, че създаването на платформата е съобразено с европейското, българското и румънското законодателство, както и с правилата за защита на личните данни. Иновативната система от дигитални магазини е създадена по проект на Община Велико Търново и партньори от България и Румъния. FairDeal съчетава дигитални и традиционни форми на маркетинг и промоция на продукти. Платформата е отлична за хора, занимаващи се с надомна работа, дава нова насока на малкия и среден регионален бизнес, насърчава самостоятелната заетост и трудовата мобилност.

Снимка Ростислав ГРЪНЧАРОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *