Наш борец стана шампион на България, без да даде техническа точка на съперниците си

Изключително представяне на Държавното първенство по свободна борба за деца направи Иван Кайряк. Състезателят на великотърновския клуб „Илия Павлов“ взе шампионската титла в една от най-многолюдните категории на шампионата в Сливен, без да даде техническа точка на съперниците си. Ученикът в Спортно училище „Георги Живков“ се бори в седем срещи в рамките на един ден в категория до 42 килограма, в която се включиха 54 състезатели. Половината схватка спечели с туш, другата половина – с технически туш по точка, обясни треньорът му Мирослав Колев. Талантливият борец е бесарабски българин от Украйна, в момента е шестокласник в Спортното училище във В. Търново, а златното отличие е първо за него.

На финала съперникът му Михаил Сейкел от „Локомотив“ (Пловдив) не излезе на тепиха и загуби служебно, оставайки със среброто. Трети в категорията е горнооряховецът Стефан Николов.

Още едно отличие взе великотърновската борба от шампионата в Сливен. В категория до 66 килограма с бронз се окичи Димитър Цветков от клуб „Радослав Великов/Михаил Ганев“. Състезателят на заслужилия треньор Лако Лаков записа четири победи с туш, без да даде точка. На полуфинала обаче изненадващо бе туширан от Иван Томчев от клуб „Станка Златева“ в Сливен. В схватката за трето – четвърто място шестокласникът в ОУ „Бачо Киро“ тушира Йоско Йосков от АСК „Сливен“ и се окичи с бронз.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *