314 четения

Шест хиляди фирми сбъркали справките за изплатени доходи, ще ги пращат наново

ЗАРАДИ ДОПУСНАТИ НЕТОЧНОСТИ БЛИЗО 6000 ПРЕДПРИЯТИЯ И САМООСИГУРЯВАЩИ СЕ ЛИЦА ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗПРАТЯТ ОТНОВО СПРАВКИТЕ ЗА ДОХОДИ, изплатени през 2019 година, съобщават от Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. Данните са за страната, но голяма част от грешките са именно на компании от региона.

Фирмите са получили персонални писма, с които НАП ги уведомява за объркването, както и указания за проверка на данните и отстраняване на допуснатите неточности.

Работодателите имат три дни, за да коригират и подадат справките си отново, без да им бъдат наложени санкции. Крайният срок за подаване на данните в НАП изтича в полунощ на 28 февруари, напомнят още от НАП.

До момента в приходната агенция са постъпили общо 367 336 справки за изплатени доходи. От тях 139 507 са обявили изплатените през годината доходи, удържаните данъци и задължителни осигурителни вноски на физически лица от извънтрудови правоотношения, упражняване на свободна професия, авторски и лицензионни възнаграждения, наем и други доходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *