Общество

Забравена скара запали заведение във В. Търново

Забравена електрическа скара опожари част от заведение във В. Търново в нощта срещу вторник. Сигнал в пожарната бил получен в 5 часа сутринта, а огнеборците реагирали веднага и се отзовали да потушават огъня на бул. „България” 21, където се намира „Чевермето“. Въпреки усилията са изгорели три аспиратора, скарата и спомагателната пристройка на тротоара, но вътрешната част е била спасена. С огъня са се борили шестима пожарникари, а констатираната причина е късо съединение.

Предната вечер е лумнал пожар в къща в Михалци, която била купена преди два дни. Имотът бил с два входа и през единия имало следи от влизане и палене на стари вещи. При пожара са изгорели 12 кв. м покрив, имущество и пет квадрата гредоред между първия и втория етаж.

От понеделник следобед до късно вечерта силният вятър в областта е изкарал над 20 пъти екипи на пожарната. За щастие, предизвикани от бурята пожари няма. Има обаче нападали ламарини, дървета, цигли от покриви на къщите. Най-сериозни са били сигналите от два жилищни блока в областния център, от чиито покриви са провиснали ламарини и такъв сигнал от кооперация в Полски Тръмбеш. Сателитна антена на обществена сграда в Полски Тръмбеш пък е била силно наклонена върху покрива и се наложило пожарникарите да я укрепят, за да не падне.

One thought on “Забравена скара запали заведение във В. Търново

  • Леле! И господ вече се бори с незаконното строителство! Що ще пристройка на тротоара?!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *