404 четения

Какво време ни очаква пред следваща седмица

през периода 28 февруари 2020 г. – 05 март 2020 г.

В петък преди обяд облачността ще се увеличи до значителна. След обяд се очакват превалявания от дъжд над северозападните райони на Северна България. Късно след обяд и вечерта валежите ще обхванат и централните части на Северна България. Преди обяд ще духа слаб вятър от южната четвърт, след обяд вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили до умерен и силен. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 1°. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12° в северозападните райони на Северна България и между 12 ° и 15° в централните части на Северна България.

В събота над северозападните и част от централните райони на Северна България ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Над част от централните райони на Северна България сутринта ще има променлива до значителна облачност, която след обяд ще намалее. Преди обяд и около обяд ще духа слаб до умерен вятър от запад, след обяд вятърът ще се ориентира от югоизток. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 1°. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°.

От неделя до четвъртък времето ще се задържи с бързо променяща се облачност, като най-често облачността ще бъде променлива до значителна. От понеделник до четвъртък на много места ще има превалявания от дъжд. На места, предимно над полупланинските райони, са възможни и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между и 8°. Максималните температури от неделя до сряда ще бъдат между 14° и 19°, в четвъртък ще се понижат до 9° – 12°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има значителна облачност, след обяд, с превалявания от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 2°.

В събота преди обяд ще има значителна облачност. Около обяд и след обяд облачността ще намалее. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Температурите на 1200 м ще се повишават и в края на деня ще достигат до около 2°.

От неделя до четвъртък ще има динамично променяща се облачност, често значителна. От понеделник до четвъртък на много места ще има превалявания от дъжд и мокър сняг. На места валежите ще бъдат придружени от гръмотевици. От неделя до сряда ще духа умерен до силен от югозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат между 9° и 10°. В четвъртък ще духа силен вятър от северозапад и температерата на 1200 м ще се понижи до 3° – 4°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 5° – 6° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!