Проф. Христо Пимпирев развя знамето на Павликени на Антарктида

ПОЛЯРНИЯТ ИЗСЛЕДОВАТЕЛ ПРОФ. ХРИСТО ПИМПИРЕВ РАЗВЯ ЗНАМЕТО НА ПАВЛИКЕНИ НА АНТАРКТИДА. Така той изпълни обещанието, което даде пред жителите на празника на града през 2018 г. „Поздрави от българска Антарктида за прекрасния град, който ме удостои със званието „Почетен гражданин”!”, написа в имейл проф. Христо Пимпирев и изпрати снимки, на които е с павликенския трибагреник в ръце пред Българската полярна станция.

Известният пътешественик проф. Христо Пимпирев е ръководител на всички български експедиции до Антарктида, включително и на първата през 1987 г. От 1993 г. е директор на основания Български антарктически институт. През 2005 г. по негова инициатива нос на южния полюс е наречен на името на античния и древен град Павликени.

През 2018 г. той беше удостоен със званието „Почетен гражданин на град Павликени“. След награждаването деца в национални носии му връчиха знамето на града с поръчение да бъде развято на Ледения континент.

Проф. Христо Пимпирев е имал много срещи с обществеността на Павликени. През 2016 г. той участва във вълнуващ разговор с учениците от СОУ „Бачо Киро“ – Павликени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *