Съдържател на автоморга в бивш супер държи 10 дни без вода 8 фирми с над 50 работници

Павлина Гайдарова от фирма „Кастело“: “Писахме до всички, полза няма. Ситуацията е тревожна, защото тук има и лекарски кабинет!“

10 ДНИ 8 ФИРМИ С НАД 50 РАБОТНИЦИ, КОИТО СА СОБСТВЕНИЦИ НА помещенията в бившия супермаркет в търновския кв. „Чолаковци“, са без вода, алармира вчера собственичката на известната фирма за щори „Кастело“. Павлина Гайдарова има 20 работници, но реално не може да работи заради проблема.

„Писахме до всички институции – прокуратура, Община, ВиК. До момента полза няма и вода нямаме. Тревожното е, че тук има и лекарски кабинет на джипи, който по време на епидемия също няма вода. Има и баничарница. Един от собствениците в сградата, който държи автоморга в мазето, спря водата, защото имал проблем с мръсния си канал и не можел да го оправи! Кранът за чистата вода пък се намира в неговия имот и той реши самоволно да го затвори!“, разказа абсурдната ситуация Павлина Гайдарова.

СЛЕД СИГНАЛА НА ПОВЕЧЕ ОТ СОБСТВЕЦИТЕ, СРЕД КОИТО Е И „Винари Трейд“ до прокуратурата, дошъл районният инспектор. Униформеният предупредил съдържателя на автоморгата да пусне крана, но това така и не се случило. Мъжът продължавал да настоява да му се оправи запушения мръсен канал, заради който не може да мие колите и това било основание да спре водата за цялата сграда. От общината дошли проверяващи, които обаче сложили жълти лепенки на две от трошките в моргата, но това нямало нищо общо с проблема с водата, обясни още Павлина Гайдарова. От ВиК пък й отговорили, че това не бил техен проблем и трябвало да се разберат помежду си като собственици.

Парадоксалното в случая е,че фирмите със собствености в тази сграда не могат да ползват Закона за етажната собственост, защото не са жилищен блок. Въпреки това обаче въпросният кран за чистата вода е обща собственост и реално става въпрос за самоуправни действия, което е работа именно на прокуратурата. Освен това не е ясно кой трябва да оправи мръсния канал на стопанина на автоморгата, за която пък не е ясно дали има такъв статут, след като се помещава в мазе на сграда.

„Аз ще продължа да питам Общината и останалите сезирани институции, защото не бихме искали да стигнем до лична саморазправа. Тогава вероятно ще се намесят всички! Известно е, че живеем в абсурдна държава, но чак пък за такъв проблем не съм и помисляла, че може да добие подобни размери„ ,заяви още собственичката на „Кастело“.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *