Сребро и бронз за боксьорите на „Ивайло“ от Държавното лично-отборно първенство и купа „България” за младежи

Сребърен медал спечелиха боксьори от клуб „Ивайло Велико Търново“ от първия кръг на Държавното лично-отборно първенство и купата на България за младежи.

Надпреварата бе в Ямбол, където на ринга се качиха близо 100 състезатели. Старши треньорът Евгени Донев пусна четирима свои боксьори, двама от които стигнаха до отличията.

Великотърновският боксьор Милен Атанасов стигна до финалния мач в категория до 52 килограма. Възпитаникът на Евгени Донев обаче загуби срещата с 3:0 съдийски гласа от Ясен Радев от столичния „Левски“.

Преди това на полуфинала Милен елиминира с 3:0 гласа Елисей Веселинов от „Пирин“. В първия кръг пък отказа още във втория рунд друг боксьор на „Пирин“ – Димитър Димитров.

Успешно бе представянето и на Марио Найденов в категория до 69 килограма. След победи над Георги Джуров от „Черно море“ и Петър Йорданов от „Миньор“ (Перник) той стигна до полуфинала, където в равностоен мач загуби от европейския шампион Емерджан Мехмед от „Хасково“ и остана с бронзов медал.

„Малко не достигна на Милен, за да вземе титлата, но даде сериозна заявка за хегемония в своята категория. Марио също показа израстване, отстъпи в полуфинала след оспорван мач. Има качества да е в елита в тази категория. Надявам се двамата да бъдат извикани в разширения състав на националния отбор“, обобщи президентът и старши треньор на Боксов клуб „Ивайло ВТ“ Евгени Донев.

Друг негов възпитаник – Билян Смоленцов, започна с победа над Стефан Димитров от Шумен, но след това бе спрян от Калоян Недков от „Мизия“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *