Ученическите игри по волейбол „взривиха“ мултифункционалната зала

Десетки гледаха финалите, ПМГ завоюва три шампионски титли

Три първи места спечелиха отборите на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ от Ученическите игри по волейбол. Надпреварата се проведе в продължение на седмица в мултифункционалната зала до СУ „Ем. Станев“ с участието на 26 отбора в три възрастови групи при двата пола. В последния ден срещите бяха наблюдавани от десетки ученици, дошли да подкрепят приятелите си на терена. В атмосферата се включиха и изпълнители от бенда на СУ „Ем. Станев“, които с инструментите си надъхваха своите волейболисти.

Изключително атрактивен бе финалът при средношколците 11 – 12 клас, където борбата започнаха седем отбора, разделени в две групи. Победителите в тях пък премериха сили в решителния мач за титлата общински първенец. Първият гейм бе за тима на ПМГ „В. Друмев“, воден от Йордан Маров. Вторият бе изключително оспорван и в крайна сметка го спечелиха юношите на СУ „Ем. Станев“, водени от Анелия Николова. Контрагеймът бе за природо-математиците, които получиха купата от директора на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов. Трети са волейболистите на Старопрестолната гимназия по икономика, четвърти – на Езикова гимназия.

При девойките в тази възраст шампионки станаха средношколките от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, чийто треньор е преподавателят Бранимир Белчев. След тях са връстничките им от СУ „Ем. Станев“, ПМГ „В. Друмев“ и Старопрестолната гимназия по икономика (СГИ).

При момичетата и момчетата 8 – 10 клас купите за първото място станаха притежание на отборите от ПМГ „В. Друмев“ с наставник Йордан Маров.

Втори при девойките са волейболистките на Езикова гимназия, трети – на СУ „Ем. Станев“, четвърти – на СГИ. При юношите сребърната купа е за волейболистите на Старопрестолната гимназия по икономика, бронзовата – за АК „Арус“, четвърти е отборът на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“. Наградите им бяха връчени от Йордан Дурчев – спортен експерт в Община Велико Търново.

Във възрастовата група 5 – 7 клас първите места в двата пола заеха отборите на СУ „Ем. Станев“. При момчетата възпитаниците на Анелия Николова се справиха със съперниците си от СУ „Вл. Комаров“ и ОУ „Дим. Благоев“, които останаха на второ и трето място. Същото класиране се получи и при момичетата, където тимът на СУ „Ем. Станев“ бе воден от Румен Трифонов. Втори и трети тук са също отборите на СУ „Вл. Комаров“ и ОУ „Дим. Благоев“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *