91 четения

Мартенска изложба подредиха възпитаниците на Гимназията по строителство

ДИГИТАЛНО РИСУВАНИ КАРТИЧКИ, МАРТЕНСКИ ПАНА, МАРТЕНИЦИ, НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА ПРЕДСТАВЯТ В ИЗЛОЖБАТА СИ ВЪЗПИТАНИЦИ НА Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ във Велико Търново. Експозицията показва работата на учениците, които участват в клубовете по интереси в училището.

Тийнейджърите, които са избрали клуба „Дизайн и визуализация“, са се включили в голямата изложба с тематични мартенски пана и дигитално рисувани картички с Сorel Draw и Photoshop.

Момичетата и момчетата от компютърния клуб Scratch girls показват компютърни картички и мартеници, които ще подарят на деца от ЦДГ „Здравец“, с която гимназията поддържа дългогодишни приятелски контакти. И двата клуба са създадени по проект „Подкрепа за успех“, съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове чрез Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Учениците, които участват в групите „Химията в нашия живот“ и „Компютърен клуб – 10 клас“, са направили натурална козметика и брошури за тях. А тези, които са избрали клубовете „Строителството – преди и сега“, „Архитектурата – традиции и съвременност“, „С карта и компас“, „Приложна психология“, са автори на табла със снимки, които разказват за техните занимания.

Изложбата е подредена във фоайето на гимназията и ще остане там до 7 март. Тя ще е съпътствана с дейности, организирани от Ученическия съвет към ПГСАГ „Ангел Попов“ – литературно четене на приказки за Баба Марта на група деца от ЦДГ „Здравец“ и кампания с изработени от ученици мартенички на тема „С радост започни деня – подари мартеничка“ за граждани на Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *