ОбществоСтражица

Поздрав от Румен Павлов и Илиян Маринов

Уважаеми жители на община Стражица,

Уважаеми сънародници,

Честит Трети март!

В деня на Националния ни празник се прекланяме пред подвига на всички герои, които се бориха и постигнаха свободата на България. Датата 3 март носи разтърсващия дух на величава битка, донесла правото на един древен народ отново да има държава.

Днес, когато честваме освобождението на България, ние отново преоткриваме и преосмисляме свободата като ценност. За нас, българите, тя е белязана с особен знак – изстрадана в петвековно робство, страстно пожелана и мъжествено отстоявана. Тя е символ на достойнствата ни като народ и наша отговорност пред бъдещето. Саможертвата на нашите възрожденци никога няма да бъде забравена, защото носи в себе си българския дух, който е несломим и не спира да намира нови проявления на своята сила и непреходност.

Трети март за нас винаги ще бъде ден на признателност, който ще ни напомня високата цена на нашата свобода. С отговорност, постоянство и самочувствие да съхраняваме свободолюбивия български дух и да защитаваме достойно европейската си принадлежност! Нека с чувство на национална гордост уверено да отстояваме новите предизвикателства!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Румен Павлов

Кмет на община Стражица

Илиян Маринов

Председател на ОбС Стражица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *