5 неща, които щастливите двойки често си казват

Най-добрата комбинация е, когато и думите, и жестовете ви правят щастливи. Не приемайте връзката си за даденост, „поливайте“ я всеки ден с нежни думи на обич.

1. „Разсмиваш ме!“

Да разсмиваш партньора си и да умееш да се смееш заедно с него е нещо специално. Брачният консултант Макензи Рил твърди, че двойките, които умеят да се забавляват заедно, имат най-хубавите връзки.

2. „Ти си върхът!“

Щастливите двойки общуват помежду си по начин, основан на доверие и позитивизъм. Който се отнася към партньора си с уважение, заздравява връзката си. За добрите интимни отношения взаимният интерес е от голямо значение. Приятелският тон пък е спойката на връзките и браковете, смята инструкторката по позитивна психология Ан Нелсен.

3. „Благодаря!“

Благодарността е съществен фактор в отношенията. Ако във връзката се прокрадне рутинност, има опасност много неща да започнат да се приемат за даденост и тръпката да изчезне. Щастливите двойки са признателни и благодарят един на друг дори за незначителни на пръв поглед неща от всекидневието. Според изследване на Джорджийския университет двойки, които по-често и охотно дават израз на благодарността си, гледат по-ведро на живота и са по-щастливи.

4. „Ти означаваш много за мен!“

Да казваш на партньора си колко много означава за теб, издава любов и уважение. Партньорът ви трябва да знае, че го цените. Ако искате връзката ви да е успешна, трябва непрекъснато да засвидетелствате на партньора си своята обич и признателност, било с думи или дела.

5. „Обичам тe!“

Двете най-хубави думи, които всеки обвързан би искал да чуе, навярно са „Обичам те!“ Който иска да има щастлива и стабилна връзка, трябва непрекъснато да показва на партньора си колко много го обича. Това е един вид активно напомняне за взаимното възхищение в една връзка.

Източник: obekti.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.