Общество

Инж. Пламен Чернев награди участниците в изложбата „Моят роден край“

КМЕТЪТ НА СУХИНДОЛ ИНЖ. ПЛАМЕН ЧЕРНЕВ НАГРАДИ ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ИЗЛОЖБАТА „МОЯТ РОДЕН КРАЙ“. Експозицията беше представена по повод празника на града, а нейни автори са учениците от СУ „Св. Климент Охридски“.

„Четири важни годишнини отбелязваме през 2020 година. На 14 февруари празнувахме Трифон Зарезан за 155-и път. На 28 октомври отбелязваме 250 години от основаването на килийното училище, на 1 ноември ще честваме 150 години от създаването на читалището, а на 19 декември ще празнуваме заедно 50 години от обявяването на Сухиндол за град. Затова ви благодаря, че взехте участие в изложбата, и се надявам, че и в бъдеще ще участвате в различни инициативи“, сподели пред учениците инж. Пламен Чернев.

Второкласникът Златомир Данаилов и Никола Найденов, който е в пети клас, оглавяват класацията в категория от IVI клас. Втора е Румяна Иванова, ученичка в V клас, на трето място са двете третокласнички Никол Колева и Даная Иванова. Журито е дало и пет поощрителни награди на Юри Колев и Андрей Андреев от втори клас, на Айджан Филипова, Анелия Гюдюлева и Илнур Илиев от трети клас и на Данаил Марков от осми клас.

Победител в категорията VIIXII клас е седмокласникът Томислав Янков. Подгласници са Люсиена Кушева от VII клас, Мирела Чолакова, VII клас, и Жейлян Йълдъръм, XII клас.

Всеки от младите художници получи специална грамота и подарък – бои и скицник за рисуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *