Пожар бушува в къща и стопански постройки в Горна Оряховица, изгоряха кон и магаре

Пожар е бушувал в нощта срещу сряда в къща и стопански постройки в Горна Оряховица. Огънят лумнал около 20 часа на 3 март в една от постройките на ул. „Тунджа“ в ромския квартал на железничарския град. От силния вятър огнището бързо се разраснало. В пламъците са изпепелени 100 кв. м. помещение. Изгорели са кон и магаре. Пожарът обхванал и съседна къща, в която живеят трима души.

С огнената стихия в продължение на 4 часа са се борили пожарникари с три автомобила. Спасителните екипи са дежурили до сутринта на място, защото имало опасност пламъците да лумнат повторно. Огнеборците са успели да спасят три съседни сгради по време на огнения ад.

Причините за пожара се разследват. Предполага се, че виновник за бедствието е мъж от квартала, който е горил кабели, за да ги предаде на вторични суровини. Разследва се и незаконно присъединяване на въпросния местен жител към електропреносната мрежа, след което имало късо съединение и огънят лумнал в конюшня, откъдето пламъците обхванали и други постройки в махалата.

Пак на 3 март вечерта е имало пожар и в необитаема къща във Върбица, при който са опушени 100 кв. м. избено помещение. По настояване на собственика е извикана оперативна група от полицията в Горна Оряховица, макар данни за умишлен палеж да не са констатирани при огледа.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *