В Горна Оряховица привличат най-крупната инвестиция в историята на града – четири вериги оформят голям търговски център

 

Комплексът с подземен паркинг и над 4000 кв. м разгъната площ ще е в кв. „Пролет”

 

НАЙ-ГОЛЯМАТА ЧАСТНА ИНВЕСТИЦИЯ В ИСТОРИЯТА НА ГРАДА ПРИВЛИЧА УПРАВАТА НА ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Става дума за мащабен търговски център с подземни паркинги, прилежаща инфраструктура и разгъната площ от над 4000 кв. метра, който ще се вдига в местния квартал „Пролет”. За да се реализира проектът, Общината е готова да предостави и свой парцел от 2000 квадрата на стойност над 100 хил. лв. Инвестицията е на старозагорската фирма „Новатехпром” ООД, която оперира в сферата на металните изделия, а собственикът й Стефан Шоселов оглавява структурата на КРИБ в града, където е седалището му. Той вече притежава подобни търговски центрове в доста големи български градове, а миналата година е купил и голям терен в съседство на общинския в Горна Оряховица. Негов партньор за региона пък е видният предприемач Марин Гинчев.

ГОРНООРЯХОВСКИЯТ ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР ОБЕДИНЯВА ЧЕТИРИ ГОЛЕМИ ВЕРИГИ – DM, JUSK, T-MARKET И PEPCO

 

Общинският съвет подкрепи инвестиционното предложение единодушно и възложи на кмета да организира търг за продажбата на общинския парцел, който някога е бил отреден за гаражи на живущите. За да се изпълни и това предназначение, инвеститорът декларира намерение да ги завърши и предаде на собствениците. След одобрението на проекта комплексът може да бъде реализиран за срок от половин година и да заработи още до края на 2020 г. В момента тече и проектиране за друг голям търговски център в сърцето на града – бившия ГУМ.

Стилян НАЙДЕНОВ

8 thoughts on “В Горна Оряховица привличат най-крупната инвестиция в историята на града – четири вериги оформят голям търговски център

 • 04.03.2020 в 13:08
  Permalink

  Имали нужда от тези магазини незнам? В този беден град. По- добре да беше Икеа. Единственното , че района ще се обогати и ще открие работни места.

  Отговор
  • 05.03.2020 в 6:22
   Permalink

   Кога се дресирахме толкова жестоко, да наричаме кръвопииството инвестиция. Все едно да се глася да ям прасето и да му викам, че ще го възкресявам!

   Отговор
   • 06.03.2020 в 18:54
    Permalink

    Когато в един град се строи, това означава че градът се развива! Прост народ и това е! Ония с Майбаха иска да направи нещо хубаво в центъра на ГО а глупаците пишат коментари „Ами то за какво ни е търговски център“! Абе, глупаци, по добре ли е в центъра на ГО да стои тъмната и рушаща сграда на ГУМ или е по добре да има светла, модерна сграда с неонови реклами?

 • 04.03.2020 в 16:47
  Permalink

  Търговски център от няколко долнопробни магазина. Не се разбра само къде точно е мястото? Да не са решили да дозастроят поляната до Лидъл.

  Отговор
 • 04.03.2020 в 18:53
  Permalink

  Търговийката, а не можем да произведем ниищо стойностно.. . След 1-2 десителетия, тоя център ще е в разруха.

  Отговор
 • 04.03.2020 в 22:47
  Permalink

  Що пишете глупости?
  “Най-голямата частна инвестиция в историята на града” …
  Най-голямата частна инвестиция в историята на Горна Оряховица е Захарната фабрика, построена преди повече от 100 години.
  А това е един ненужен на града “търговски център”

  Отговор
 • 05.03.2020 в 16:43
  Permalink

  Спрете да наричате всеки магазин “инвестиция“. Ясно е, че в малки градове не може да става дума за откриване на центрове за изследователска и научна дейност или офиси предлагащи високо технологични или финансови услуги.. Но къде са инвестициите в нови производствени предприятия на готови стоки, на части, преработващи предприятия и т.н. В БГ се очертава една икономика на вътрешното потребление която е пагубна за растежа. Просто е, трябва да произвеждаме (и продаваме) стоки и услуги за да се повиши стандарта а не молове, търг центрове и магазини.

  Отговор
 • 10.03.2020 в 15:36
  Permalink

  Нека да строят. От всичките, ПЕПКО не ми е ясно кои са(?), другите три са ми излишни – Тмакрет е недоразумение, ДМ не си изкарват наема на магазините, Йъск са за „Скандинавиън слипинг енд ливинг“, най-много хавлия да си купя на 2години веднъж, ама дали ще е от тях? Градът се развива, щом се строи – вярно е. Развива се и Автогарата, и Пазарът. Напълни се с автомобили с регистрация „Т“, мангалите от селата купуват апартамент в града, другите мангали(Тунджа 2), купуват къщи да избягат от квартала(кв. Градска градина). Абе, голям карнавал стана градът. Само вижте общината с на Добри Шиканя отпред и „Левчето“ с пластмасовият прозорец, и ще добиете представа за „багажа“ на управата. За сгради като Пощата и Банята няма какво да спорим. Пощата ще е известна верига казина, а пък Банята ще я стопанисва една известна верига казина.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.