87 четения

72 престъпления разкри полицията, няма нито една телефонна измама

През миналата година в община Полски Тръмбеш няма нито една телефонна измама, сочи статистиката на полицията. Екипите са работили по 162 случая, от които 33 са прекратени поради липса на престъпление, а от останалите 129 са разкрити 72, което представлява 55,81% от всички престъпления. Забелязва се намаление в броя на престъпленията и увеличаване с около 5% на разкриваемостта. За 2019 година е работено по 124 криминални престъпления, като от тях са разкрити 71 и пет икономически, от които е разкрито едно.

През изтеклата година на територията на община Полски Тръмбеш има регистрирани два грабежа, две блудства и едно изнасилване. По линия на наркотичните вещества са регистрирани осем сигнала, от които поради липса на престъпление са прекратени три и останали за работа пет, от които три са разкрити. Извършените престъпления от малолетни и непълнолетни лица за периода са 15.

Този резултат на разкриваемост в РУ – Полски Тръмбеш, е плод от съвместните усилия между ръководство и служители, професионализъм и опит, натрупан с годините и постигнат с много лишения, извънреден труд и постоянство, независимо от малобройния личен състав. Служителите от районното управление са в близост до обществото и поддържат постоянна връзка с местната власт и жителите на общината, особено в отдалечените малки населени места. Добра координация има и в работата на полицейското управление с местните комисии за обществен ред и сигурност и за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица.

Със съдействието на Общината във всички населени места е монтирано модерно видеонаблюдение, което улеснява и подпомага дейността на служителите от РУ – Полски Тръмбеш, в борбата с престъпността, информира началникът главен инспектор Марин Маринов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *