132 четения

Бал на ученици събира средства за уред за детското отделение в търновската болница

ЗАКУПУВАНЕТО НА АПАРАТ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ДИХАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ ЗА ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА БОЛНИЦА „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ” е каузата, на която е посветен тазгодишният Пролетен благотворителен бал, организиран от Градския ученически парламент във Велико Търново. Около 1500 лв. са нужни за апарата, с който могат да се изследват деца в различен възрастов диапазон. Тийнейджърите са убедени, че ще успеят да съберат доста по-сериозна сума, затова част от средствата от бала ще отидат и за лечението на тригодишната Ана Паздеркова, която страда от детска церебрална парализа.
На 12 март в зала „Царевец” на хотел „Премиер” е балът на учениците. Поканата за него струва 20 лв., обяснява Виктория Колева, заместник-председател на Градския ученически парламент и един от основните организатори на благотворителното събитие тази година.
Талантливите изпълнителки Гергана Стоянова и Лилия Ангеличева ще участват в програмата, заедно със световния шампион по модерни танци Денислав Иванов и един от най-младите илюзионисти в България Силван Иванов. Шоуто тази година ще подкрепят и децата от СУ „Емилиян Станев“ – „Джуниър бенд”. Кулминацията на бала е гост звезда, която тийнейджърите са решили да запазят в тайна до последния момент. „Обособили сме кът за снимки, където всеки ще може да си направи фотосесия. По традиция ще направим и благотворителна продажба на картини на изявени великотърновски художници и на студенти от Факултета по изобразително изкуство”, допълва и председателят на ученическата организация Йоана Якова.
60 ученици от всички училища във Велико Търново членуват в Градския ученически парламент. Всички заедно решават какви събития да включат в годишния си календар. Малко преди бала тийнейджърите ще се срещнат с писателя Радослав Гизгинджиев. След това им предстои още веднъж да направят своята инициатива „Внуче назаем“, която ги води в Дома за стари хора във Велико Търново. Там децата разговарят с домуващите, организират им различни игри и забавления. В плана им има включено караоке парти, както и състезанието „Аз съм малък и зная“, което тийнейджърите правят за всички петокласници в града.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!