152 четения

Седмична прогноза за времето

през периода 06 март 2020 г. – 12 март 2020 г.

В петък преди обяд ще преобладава време с незначителна облачност. След обяд облачността ще се увеличи и вечерта и през нощта срещу събота на места в северозападните райони на Северна България ще превали слаб дъжд. През деня ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 2°. Максималните температури ще бъдат между 15° и 18°.

В събота преди обяд ще преобладава време с променлива облачност. Около обяд и след обяд облачността ще се увеличи до значителна. Очакват се превалявания от дъжд. На много места валежите ще бъдат около и над 10 л/ кв. м. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между и 10°. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15° в северозападните райони на Северна България и между 15° и 20° в централните части на Северна България.

В неделя преди обяд и около обяд ще има значителна облачност с превалявания от дъжд. Късно след обяд облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 8° и 11°. През деня температурите ще останат почти без промяна и максималните ще бъдат между 10° и 13°.

В понеделник и вторник облачността ще се променя динамично, най-често ще бъде променлива до значителна и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър, в понеделник – от запад, във вторник – от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между и 7°. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°.

В сряда се очаква увеличение на облачността и превалявания от дъжд. Късно след обяд и вечерта облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между и 9°. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°.

В четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между и 8°. Максималните температури ще бъдат между 15° и 18°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд облачността ще се увеличи и вечерта на места над западните части на планината ще превали слаб дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад . Температурата ще се мовишава и максималните на 1200 м в края на деня ще достигат до около 8°.

В събота преди обяд ще преобладава време с променлива до значителна облачност и на места над западните части на планината е възможно да превали слаб дъжд. След обяд ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, над 900-1000 м –от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт . Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 8°, след обяд ще се понижават.

В неделя преди обяд и около обяд ще има значителна облачност с превалявания от сняг. Късно след обяд облачността ще намалее. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 1°.

В понеделник и вторник облачността ще се променя динамично, най-често ще бъде значителна и на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 0°.

В сряда ще има значителна облачност с превалявания от сняг. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 0°.

В четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 5° – 6° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *