165 четения

10 грешки при готвенето, как да ги поправите

Вижте 10 грешки при готвенето и как да ги поправите.

Добавя се твърде много сол. Това не само, че няма да направи по-вкусно ястието ви, но ще задържите и повече излишни течности в организма. Вижте кои подправки да добавите, за да намалите количеството натрий.

Не пресявате брашното. Без значение дали ще го добавите за сгъстяване на сос или ще приготвяте кекс, хляб, пресяването на брашното намалява риска от образуването на бучки, но също така прави тестото и по-хубаво.

Преварявате пастата. Ако случайно сте преминали препоръчаното време за варене на пастата, което е указано на опаковката ѝ, сложете я в гевгир и изплакнете със студена вода. Това ще спре процеса на готвене, защото когато сложите пастата в тигана със соса, той също ще загрее макаронените изделия.

Добавяте твърде много вода към ориза. Това може да го направи клисав, лепкав. Ако все пак се случи да прекалите с водата, добавете към него месо, скариди, леко го запържете със зеленчуци.

Не ползвате хартия за печене. Тя е удобна, прави готварските съдове по-лесни за почистване след печене, но също ще намали и риска от загаряне.

Отваряте фурната, докато печете. Това може да провали идеята ви за идеално изпечен кекс или хляб. Всеки път, когато отворите вратата на фурната, температурата в нея се променя.

Използвате студени съставки. Много е важно да използвате съставки със стайна температура, освен ако в рецептата е указано друго. Препоръчително е поне 30 минути преди готвене да оставите съставките извън хладилника, съветват от az-jenata.bg. Това правило важи и за приготвянето на месото. По-топлите съставки не само се комбинират по-лесно, но и ще направят крайния резултат по-добър.

Когато печете сладки и извадите първата партида, не поставяйте върху същата хартия за печене новата. Подредете ги предварително върху хартия, която не е загрята.

Използвате малка тенджера за приготвяне на тестени изделия. Това може да разкашка пастата ви.

Рядко почиствате грила си. По него има полепнали мазнини, остатъци от предишни печения на месо, риба, които ще полепнат при следващото печене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *