567 четения

Дядо от Златарица стреля с газов пистолет срещу болногледачката си

88-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ ЗЛАТАРИЦА Е ПРОИЗВЕЛ ДВА ИЗСТРЕЛА С ГАЗОВ ПИСТОЛЕТ СРЕЩУ БОЛНОГЛЕДАЧКАТА СИ. 43-годишната жена е личен асистент на извършителя и от два месеца се грижи за него, научи „Борба“. Човекът страда от паркинсон, прикован е към електронна инвалидна количка, с помощта на която се придвижва в дома си и из града. Той е вдовец и живее сам. Има дъщеря, която се преместила във Велико Търново, но не пожелал да отиде при нея.

В петък на обяд болногледачката отишла в дома на дядото да му помогне в ежедневните дейности, а той я посрещнал в лошо настроение и с крясъци. Тя обаче не обърнала внимание на поведението му, тъй като вече била свикнала със сприхавия му характер. Всеки ден жената помагала по 4 часа, но стрелецът често се жалвал, че не е доволен.

В петък болногледачката започнала да сгъва прането, а той пожелал тя да се заеме с друга домакинска дейност, която според него била приоритетна. В един момент извадил газов пистолет и го насочил срещу личната си асистенка. Тя видяла, че дядото се е прицелил в нея и успяла да се отмести преди произвеждането на първия изстрел. След като не улучил, стрелял втори път, а жената избягала от дома му. Обадила се на дъщеря му, която сигнализирала за случилото се в полицията.

Срещу стрелеца е започнато бързо производство за хулиганство в Районното управление в Елена. Оръжието е иззето, оказало се, че е незаконно.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *