Празникът на дрипавата баница във Върбица се бори за най-добър фестивал на традиционна българска храна

ЗА ТИТЛАТА „НАЙ-ДОБЪР ФЕСТИВАЛ НА ТРАДИЦИОННАТА БЪЛГАРСКА ХРАНА“ СЕ БОРИ празникът на дрипавата баница във Върбица. Атрактивният фест на горнооряховското село е номиниран в категорията „Най-добър, вкусен и популярен фестивал на традиционна българска храна“.

Организатор на анкетата за най-добър фестивал на българска храна е групата „Кулинарните фестивали на България“, създадена във Фейсбук. Там организаторите издирват и номинират тези кулинарни празници, които са с фокус върху традиционните български храни и ястия и това трябва да е отразено и в наименованието им.

Празникът на дрипавата баница във Върбица се провежда от 2017 г., тази година той ще бъде организиран за четвърти път. Селото събира майстори на баницата от цялата страна, които се състезават с атрактивни и традиционни рецепти.

Гласуването е отворено до 28 март, а наградата на победителя, определен с онлайн анкетата, ще бъде връчена по време на церемонията за награждаване на 30 март. Засега празникът във Върбица е на второ място в класацията, според регистрираните гласове.

Ако искате да подкрепите празника на дрипавата баница във Върбица, може да го направите на този адрес: https://m.facebook.com/questions.php?question_id=204670224132656

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *